Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Διαπιστευτήρια ΣΥΡΙΖΑ στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ


Aπό "902"
Διαπιστευτήρια στους εκπροσώπους των βιομηχάνων και των μεγαλοεπιχειρηματιώναναμένεται να δώσει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ,Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα Δευτέρα στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.
Ο Αλ. Τσίπρας θα διαβεβαιώσει για άλλη μια φορά ότι επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αστική διαχείριση της κρίσης για λογαριασμό του κεφαλαίου και με στόχο την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας.
Χαρακτηριστικό για τη συνεύρεση ΣΥΡΙΖΑ - ΣΕΒ είναι ρεπορτάζ στο site της «Αυγής», σύμφωνα με το οποίο τα κεντρικά σημεία της...
ομιλίας του προέδρου του ΣΕΒ, Δημήτρη Δασκαλόπουλου, στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση του ΣΕΒ θα είναι «Η ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας, ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, ο ρόλος του ΣΕΒ αλλά και η ευθύνη της Αριστεράς για την υλοποίηση των απαιτούμενων αλλαγών». Και επίσης ότι «στη συνέλευση θα παρευρίσκεται και ο πρόεδρος της ΚΟ Αλέξης Τσίπρας και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος θα τον καλέσει σε ένα "διάλογο χωρίς προκαταλήψεις" με κοινό στόχο την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση», ενώ «σημείο αναφοράς στις ομιλίες όλων θα αποτελέσει η μελέτη McKinsey για την υιοθέτηση του νέου προτύπου ανάπτυξης που έχει ανάγκη η χώρα μας, ενώ ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος θα περιγράψει τα μέτρα που απαιτούνται προκειμένου να ξεφύγει η οικονομία από το τέλμα».
Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο ραδιοσταθμό «Στο κόκκινο», ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η παρουσία του στην εκδήλωση έχει θεσμική σημασία. Ισχυρίστηκε ότι οι διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΣΕΒ είναι μεγάλες και ότι δεν μπορεί να αγνοήσει ότι υπάρχει ο ΣΕΒ και γι' αυτό, όπως είπε, δεν μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην πάει να μιλήσει.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως «επικίνδυνη» την κυβέρνηση με αφορμή τη στάση της έναντι των καθηγητών και κατέληξε εκ νέου σε αντιμνημονιακές κορόνες λέγοντας ότι «πρώτο θύμα του Μνημονίου είναι η δημοκρατία» ενώ υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα μπορούσε να αναστείλει την εφαρμογή των μέτρων και να κάνει διάλογο με τους καθηγητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου