Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Πολιτικό τσουνάμι φέρνει η δίωξη Γεωργίου…

Βαριά Πεπόνα… έπεσε στο κεφάλι του ΓΑΠ του σωτήρα μας μετά από την απόφαση των Πεπονή και Μουζακίτη να ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματικές πράξεις σε βάρος του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου και στελεχών της Αρχής, για την υπόθεση της καταγγελίας περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009!!!

Σύμφωνα μάλιστα με την εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπονή « πρέπει να αναζητηθούν τυχόν αυτουργοί, οι οποίοι παρήγγειλαν στους κατηγορούμενους να αλλοιώσουν τα στοιχεία που παρουσίασε εκείνη την περίοδο η ΕΛΣΤΑΤ «φουσκώνοντας» το έλλειμμα ενόψει της προσφυγής στο ΔΝΤ και όσα επακολούθησαν… Πρόκειται για φράση που σηκώνει πολιτικό τσουνάμι στα πολιτικά πρόσωπα που χειρίστηκαν την συγκεκριμένη υπόθεση (βλέπε Παπκωνσταντίνου και Γιωργάκη.

Κάπως έτσι όμως αρχίζει να φαίνεται φως στο τούνελ…  και για το αν  μας έσυρε ΓΑΠ και  στο ΔΝΤ μετά από δική του απόφαση την οποία μάλιστα την είχε πάρει (από τον Οκτώβριο του 2009), πολύ πριν γίνει πρωθυπουργός, όπως είχε αποκαλύψει ο Στρος Καν από τις συζητήσεις που είχε με τον ίδιο, ή αν όντως η χώρα μας είχε πρόβλημα δημοσιονομικό η χώρα…λέμε τώρα!

Εντωμεταξύ από ότι μαθαίνουμε αναμένονται και άλλες αντιδράσεις από μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι  θα σφάζονται για το ποιος επέμενε να βάλει τη χώρα στο μνημόνιο…Δεν είναι λίγοι αυτοί που κελαηδάνε ότι το είχε στο μυαλό του να μας σύρει στο στόμα του λύκου απ’ την άνοιξη του 2009. Άλλοι πάλι κάνουν λόγο για το Φλεβάρη του 2009… Στελέχη δε της ΝΔ αναφέρουν ότι μετά τις ευρωεκλογές του 2009 το εδώ κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ είχε προτείνει στην κυβέρνηση Καραμανλή «συνεργασία» και είχε εισπράξει αρνητική απάντηση, ανταπάντησε ότι «εντάξει, αλλά ο Γ. Παπανδρέου έχει συμφωνήσει σε αυτό»!

Δεν είναι άλλωστε τυχαία η δήλωση του γνωστού Βασιλάκη Καϊλα ή αλλιώς Λοβέρδου, ο οποίος άδειασε στεγνά τον ΓΑΠ λέγοντας ότι το συζητούσε με κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ πολύ νωρίτερα και τους ζητούσε την στήριξη τους!!!
Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι υπήρχε σχέδιο του κ. Παπανδρέου προκειμένου η χώρα να εισέλθει με το ζόρι στο πρόγραμμα στήριξης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Βέβαια εδώ εύλογα πάει το ερώτημα, τώρα το θυμήθηκε; Γιατί  τότε έκανε τον Αλέκο και μας τσαμπούναγε άλλα; Απαντάμε ότι…Απλά τώρα άνοιξε το θέμα και προσπαθεί που έρχονται τα δύσκολα να αποποιηθεί τις ευθύνες.

Έχει πολύ ψωμί η υπόθεση και έχουμε να δούμε και να ακούσουμε πολλά. Το σημαντικό όμως είναι να σταθεί η δικαιοσύνη στο ύψος των περιστάσεων!!!

http://topontiki.gr/article/47694/Politiko-tsounami-fernei-i-dioksi-Georgiou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου