Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ελέγχου των υδάτων στο Γαλαξείδι από την εταιρία BIO.LAB κατόπιν παρ.....Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ελέγχου των υδάτων στο Γαλαξείδι από την εταιρία BIO.LAB κατόπιν παρ

Δεν χλωριώνεται το πόσιμο νερό, κατάλληλα τα νερά για κολύμβηση

-Τα αποτελέσματα γνωστοποίησε ο δημοτικός σύμβουλος κος Σταντζούρης ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο της Τ.Κ. να τηρήσει την υποσχεσή του και να παραιτηθεί


Ημερομηνία δημοσίευσης:06/09/2016

 Δεν ανιχνεύτηκε καθόλου χλώριο στο νερό που φτάνει στις βρύσες των Γαλαξειδιωτών , κάτι που σημαίνει σε απλά ελληνικά ότι είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία αφού δεν χλωριώνεται και είναι γεμάτο μικρόβιο , ισχυρίζεται ο δημοτικός σύμβουλος Δελφών της παράταξης «Πολίτες στο Προσκήνιο» κος Νίκος Σταντζούρης αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των μετρήσεων που διεξήγαγε   η  εταιρία BIOLAΒ κατόπιν παραγγελίας της παράταξης.
Σε αντίθεση, σύμφωνα με την έρευνα της ίδιας εταιρίας, στα θαλάσσια νερά δεν υπήρχε ανησυχητικό μικροβιακό φορτίο, κάτι που καθιστά τις παραλίες της Δημοτικές Ενότητες Γαλαξειδίου κατάλληλες για κολύμβηση. 
Σύμφωνα με το ιστορικό που ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα  στο face book ο δημοτικός σύμβουλος  οι «Πολίτες στο Προσκήνιο» είχαν προγραμματίσει  την Τετάρτη 24 Αυγούστουδειγματοληπτικό έλεγχο των δικτύων ύδρευσης καθώς και της θάλασσας με την εταιρία BIO.LAB στο Γαλαξίδι
Εντωμεταξύ , την προηγούμενη ημέρα , την Τρίτη 23 Αυγούστου, προέκυψε η ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής εντός του λιμένα με λύματα που υπερχείλισαν από το αντλιοστάσιο που βρίσκεται στο κεντρικό λιμάνι. 
Έτσι, όταν την επομένη, στις 24 Αυγούστου, κατέφτασε η εταιρία στο προγραμματισμένο ραντεβού για να πάρει τα δείγματα συμφωνήθηκε αυτά να μην είναι από το λιμάνι του Γαλαξειδίου, διότι  τα δείγματα θα έβγαιναν ακατάλληλα και για αυτό θεωρήθηκε σκόπιμο τα δείγματα να προέλθουν από νερά σχετικά μακριά από το λιμένα και επιλέχτηκε να  παρθούν από τις παραλίες Αι Λιας, πλαζ Καλαφάτης και Βυστρίθρα. 
Ο  έλεγχος των υδάτων έδειξε ότι ήταν εντός επιτρεπομένων ορίων αλλά , όπως τονίζει ο κος Σταντζούρης, δείχνουν κάποια μικρή επιβάρυνση σε αντίθεση με τις μετρήσεις που παρουσιάζει η διεύθυνση Περιβάλλοντος που δίνουν μηδέν σε μικροβιακό φορτίο πέριξ του λιμανιού.
“Δεν χλωριώνεται το πόσιμο νερό”

Σε αντίθεση, ο  έλεγχος που διεξήχθη σε νερό από εννέα σπίτια Γαλαξειδιωτών, όπως σημειώνει ο δημοτικός σύμβουλος, έδειξε ότι το νερό προς πόση είναι εντελώς ακατάλληλο καθώς δείχνει να μην χλωριώνεται με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη μικροβίων και τη δημόσια υγεία. 
«Τα αποτελέσματα αποκαρδιωτικά έως επικίνδυνα, στα έγγραφα που επισυνάπτουμε επειδή πολλοί δεν γνωρίζουν θα πούμε ότι το όριο μικροβίων στο δίκτυο ύδρευσης είναι το ΜΗΔΕΝ (0). Αυτό που παρατηρήσαμε κατά την δειγματοληψία ήταν ότι σε όλα τα σπίτια το όριο του χλωρίου ήταν ΜΗΔΕΝ που σημαίνει ότι το δίκτυο δεν χλωριώνεται.» θα σχολιάσει χαρακτηριστικά ο κος Σταντζούρης ο οποίος επιπλέον συνιστά στον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γαλαξειδίου  να παραιτηθεί  « για λόγους ευθιξίας να την πραγματοποιήσει υπέρ των συνδημοτών του που νοιώθουν αηδιασμένοι με αυτή την κατάσταση στο ΒιοΚα Γαλαξιδίου.


http://www.orafok.gr/articleviews.php?id=15362

Σχόλια