Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Αγαπητοί φίλοι επαγγελματίες


Αγαπητοί φίλοι επαγγελματίες


Σας προσκαλούμε στη Γιορτή γεύσεων, που διοργανώνει ο Δήμος μας, με τη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Γαλαξειδίου και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, με θέμα τη «ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ». Η γιορτή θα γίνει  στο  λιμάνι του Γαλαξειδίου, τη Κυριακή 4 Μαΐου 2014 στις 11.00 και θα είναι ανοιχτή για όλο τον κόσμο.

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στις προσπάθειες, που  καταβάλουμε για την ανάδειξη της πλούσιας γαστρονομικής παράδοσης του τόπου μας.
Μία παράδοση που χάνεται στα βάθη του χρόνου και που μπορεί να αποτελέσει ένα από τα βασικότερα νέα τουριστικά προϊόντα που ο Δήμος Δελφών σχεδιάζει στα πλαίσια της συνολικής του στρατηγικής ανάπτυξης & προβολής για τον τουρισμό μας.

Το πανηγύρι των γεύσεων θα έχει τη χαρά και την τιμή να αναδειχτεί μέσα από την προσφορά και την παρουσία ενός μεγάλου της γαστρονομίας Έλληνα. Του Ηλία Μαμαλάκη, ο οποίος θα ηγείται ειδικής κριτικής επιτροπής που θα διοργανώσει και θα αξιολογήσει τον 1ο Διαγωνισμό Ρουμελιώτικης Κουζίνας.
Στο διαγωνισμό θα συμμετάσχουν γυναίκες από όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας οι οποίες θα παρουσιάσουν παραδοσιακά φαγητά της περιοχής τους.

Πέραν του ιδιαίτερου αυτού διαγωνισμού όμως, θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάδειξη των ντόπιων προϊόντων και των παραγωγών τους. Για το σκοπό αυτό έχουμε ήδη προσκαλέσει παραγωγούς του τόπου μας οι οποίοι θα εκθέσουν τα ιδιαίτερα προϊόντα τους.

Από τη γιορτή αυτή δεν θα λείπει φυσικά η φρεσκάδα και το ταλέντο των φοιτητών της φημισμένης Τουριστικής Σχολής του Γαλαξειδίου που με την καθοδήγηση των έμπειρων δασκάλων τους, θα δώσουν σε όλους τους επισκέπτες της γιορτής την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα εδέσματα τους, τα οποία θα παρασκευάζονται εκείνη την ώρα ζωντανά και φρέσκα.

Θα προσφερθεί επίσης δωρεάν μπύρα από την εταιρεία Delphi και κρασί από τους αμπελώνες του Ν. Αργυρίου.    
Θα είναι χαρά μας να σας δούμε στην εκδήλωση μας

Με εκτίμηση

Μάρω Τασιού-Γουργουρή
Αντιδήμαρχος Δελφών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου