Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ποιός ΟΟΣΑ καί τρίχες...Ντόπιοι πουλημένοι πλιατσικολόγοι είναι...



Αυτή είναι η αλήθεια γιά την δήθεν μελέτη πού πραγματοποίησε για την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας ο ΟΟΣΑ....καί τα πορίσματα της οποίας έγιναν σημαία από την τρόικα καί τον Υπουργό Χατζηδάκη (ναί...αυτόν της Κυβέρνησης ΣαμαροΤουρκογλου & σια...)
Ντόπια πουλημένα καθίκια την έκαναν γιά να ικανοποιηθούν εγχώρια αλλά καί πολυεθνικά οικονομικά συμφέροντα...
Καί εσύ λαέ ...μαλακισμένε ...απλά πλήρωνε...την εκάστοτε παπαριά της ψήφου σου...αφου ποτέ δεν σκέφτηκες....
Λεφτά υπάρχουν ...αλλά γι'αυτούς

*:( λυπημένος*:( λυπημένος


Share via emailShare

Πέντε Έλληνες και το ΙΟΒΕ κρύβονται πίσω από τις προτάσεις του ΟΟΣΑ για το γάλα, τα φάρμακα και τα βιβλία

Η αμοιβή των πέντε εμπειρογνωμόνων ανέρχεται σε 300.000 ευρώ ενώ το ΙΟΒΕ έλαβε άλλα 300.000 ευρώ
Το Ινστιτούτο Οικονομικό και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), τρεις δικηγορίνες και δύο οικονομολόγοι κρύβονται πίσω από τις μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ!
Είναι κοινό μυστικό, στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ότι η «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ, που κόστισε 980.000 ευρώ συντάχθηκε από Έλληνες. Η σύμβαση που σύναψε ο ΟΟΣΑ με το Δημόσιο ανέλαβε να πληρώσει 600.000 ευρώ στο ΙΟΒΕ το οποίο θα λειτουργούσε ως υπεργολάβος του.
Με άλλα λόγια, οι αναλυτές του ΙΟΒΕ και πιθανόν κάποιοι εξωτερικοί συνεργάτες του θα έβγαζαν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς. Ο ΟΟΣΑ ανέθεσε το υπόλοιπο μέρος της μελέτης σε πέντε Έλληνες εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα. Πρόκειται για τρεις δικηγόρους, για την ακρίβεια τρεις κυρίες, και δύο οικονομολόγους. Οι τελευταίοι δεν εργάζονται σε τράπεζες.
Η αμοιβή των πέντε εμπειρογνωμόνων ανέρχεται σε 300.000 ευρώ.
Όλα αυτά πιθανόν εξηγούν κάποιες περιπτώσεις που υπάρχουν στις 600 και πλέον σελίδες της αποκαλούμενης έκθεσης του ΟΟΣΑ. Οι τελευταίες δεν είναι δυνατόν να είχαν υποπέσει στην αντίληψη ξένων αναλυτών χωρίς ελληνική καθοδήγηση. Ίσως όλα αυτά εξηγούν και κάτι ακόμη: τις επανειλημμένες αναφορές κυβερνητικών αξιωματούχων σε πιθανές σκοπιμότητες που μπορεί να κρύβουν κάποιες απαιτήσεις των δανειστών. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση της «εργαλειοθήκης», οι απαιτήσεις στηρίζονται σε έργο Ελλήνων.
Επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η έκθεση δεν έχει παραληφθεί ακόμη από την αρμόδια επιτροπή δημοσίων συμβάσεων η οποία εγείρει διάφορες ενστάσεις. Κι από τη στιγμή που δεν έχει παραληφθεί δεν μπορεί να γίνει εκταμίευση του τιμήματος παρότι η πληρωμή θα γινόταν με κεφάλαια του ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου