ΟΔΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Επιλεκτικό “Κούρεμα” στα θαλασσοδάνεια των ΜΜ”Ε”! - «Κούρεμα» χρεών για τα media, εξώσεις για τους πολίτες! Κάθε ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ είναι πλέον ΝΟΜΙΜΗ! Ακούνε οι σισαγγελείς και δικαστές προστάτες του ανάλγητου καθεστώτος της γενοκτονίας;

Έ
να άθλιο ιερατείο τραπεζιτών, πολιτικών και νταβατζήδων των ΜΜ”Ε” εξυφαίνει το απόλυτο σκάνδαλο που θα μπορούσε να ζήσει η Ελληνική κοινωνία αυτές τις στιγμές.
Πίσω λοιπόν από την φημολογία για “κούρεμα” δανείων επιχειρήσεων, δεν κρύβεται τίποτε άλλο από τα θαλασσοδάνεια των μεγαλοβαρώνων των ΜΜ”Ε”. Αυτά δηλαδή που θα έπρεπε να είχαν οδηγήσει στην φυλακή τους κακούργους δυνάστες της κοινής γνώμης. Αυτοί που συνέβαλαν στην καταστροφική πολιτική του μνημονίου ώστε δόλια να οδηγήσουνστον... όλεθρο την πραγματική  οικονομία, νομοτελειακά δεν είχαν κανένα μα κανένα έσοδο πέραν της τραπεζικής διαφήμισης και του δανεισμού. Με αυτόν τον τρόπο, οι τράπεζες κρατούσαν ζωντανούς τους νοσογόνους επιχειρησιακούς οργανισμούς με αντάλλαγμα την προώθηση πολιτικών και πολιτικών (προσώπων) που θα διαιώνιζαν την σκανδαλώδη εύνοια προς τις τράπεζες.
Τώρα που τα ποσά των οφειλών τους είναι ιλιγγιώδη, με πρόσχημα την “επανεκκίνηση” της οικονομίας, θα επιχειρήσουν να κουρέψουν τα δάνεια των ΜΜ”Ε” ώστε να επιτύχουν δύο πράγματα:
1. Τον απολυτο, πλήρη έλεγχο εμπρός στον όλεθρο που έρχεται.
2. Την επιβίωση των συγκεκριμένων καθεστωτικών διαύλων, κατά τα πρότυπα που έγινε στην κατοχή ή την δικτατορία.
Με το χρήμα των φορολογουμενων βεβαίως, αφού αυτό είναι το μόνο ρευστό (ανακεφαλαιοποιημένο ή μη) που υπάρχει στις τράπεζες. Ενδέχεται μάλιστα αυτή η επαίσχυντη κίνηση να είναι η τελευταία του Στουρνάρα που μετά θα “θυσιαστεί” για να αναχαιτισθούν οι αντιδράσεις, χωρίς όμως να αντιστραφεί αυτή η δόλια υπεξαίρεση δημόσιου πλούτου.
Αναμένουμε τις εξελίξεις. Δυστυχώς είμαστε μικροί για να τις αποτρέψουμε, θα φροντίσουμε όμως να γίνει γνωστό κάθε βήμα. Ώστε να χρησιμοποιηθεί όποτε και όταν γίνουν τα ειδικά δικαστήρια.
Από olympia
«Κούρεμα» χρεών για τα media, εξώσεις για τους πολίτες!
Τ
α βρίσκουν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της στήλης, τρόϊκα, Τράπεζες και media για το «κούρεμα» των υψηλών δανείων των εταιρειών ΜΜΕ. Η Τρόϊκα φέρεται να συναινεί στη λύση του σβησίματος των «κακών» δανείων σε επιχειρήσεις media προκειμένου να λάβουν νέα δάνεια από τις τράπεζες, υπό όρους. Όροι που έχουν να κάνουν με την απαραίτητη συμμετοχή των μετόχων στην απαιτούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, την τοποθέτηση τοποτηρητή από την πλευρά των τραπεζών που θα χορηγήσουν τα νέα δάνεια στο ΔΣ των  εταιρείες media και την υλοποίηση των σκληρών μνημονίων στις εργασιακές σχέσεις και το προσωπικό. Σε αυτή τη φάση διόλου δεν αποκλείονται λύσεις συγχωνεύσεων ανάμεσα σε εταιρείες media.


Το αίτημα του «κουρέματος» των χρεών των media που ξεπερνάνε το 1 δισεκατομμύριο μόνο για τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες, είχε τεθεί πριν μερικούς μήνες σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο. Οι τράπεζες την περίοδο εκείνη, υπό τον ασφυκτικό έλεγχο της Black Rock για τα «κόκκινα δάνεια τους», ήταν αρνητικοί σε οποιοδήποτε αίτημα δανειοδότησης ΜΜΕ. Με εξαίρεση το συγκρότημα Μπόμπολα που έλαβε ομολογιακό δάνειο, βάζοντας ως εχέγγυο τις άλλες κερδοφόρες δραστηριότητες του ομίλου, οι εταιρείες media δεν μπορούσαν να δανειοδοτηθούν. Όλοι στο μεταξύ θυμόμαστε τα δημοσιεύματα των οικονομικών φύλλων στα οποία καταγραφόταν η υποτιθέμενη «θέληση» των στελεχών της Τρόϊκα να βάλει χέρι στα «κόκκινα δάνεια» των media και των πολιτικών κομμάτων. Η πολιτική και η διαχείριση της κοινωνίας από τα media όλο αυτό το διάστημα, με την στα όρια εξευτελισμού τους, υποστήριξη της Τρόϊκα και της συγκυβέρνησης ΝΔ –ΠΑΣΟΚ, έφεραν αποτέλεσμα. Τα media θα προωθήσουν το μέτρο των πλειστηριασμών με κάθε τρόπο και μέσο στην κοινωνία και την ίδια ώρα, θα ανοίξει ο δρόμος για να «κουρευτούν» τα δάνεια τους, ώστε με έλεγχο της τράπεζας να λάβουν νέα δάνεια.
Από typologies

Σχόλια