Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Πες μου τους φίλους σου...


Δεν υπάρχει περίπτωση ο Αλ. Τσίπρας να επισκεφτεί ευρωπαϊκή πρωτεύουσα και να μη συναντήσει κάποιον εκπρόσωπο της ευρωενωσιακής σοσιαλδημοκρατίας. Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει η Μαδρίτη, όπου την Παρασκευή θα συναντήσει - μεταξύ άλλων - τον πρώην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Γ. Μπορέλ και υπουργό της κυβέρνησης του Φ. Γκονσάλες.

Πρόκειται για επιφανές στέλεχος της σοσιαλδημοκρατίας, γνωστό για τον αντικομμουνισμό του. Υπέρμαχος της ανταγωνιστικότητας των ευρωενωσιακών μονοπωλίων, της διεύρυνσης και της θεσμικής θωράκισης του ευρωενωσιακού οικοδομήματος, με την προώθηση του καταδικασμένου από τους λαούς «Ευρωσυντάγματος».

Με το «καλημέρα» της εκλογής του στη θέση του προέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου -με τις ψήφους και της σοσιαλιστικής ομάδας αλλά και του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος που «μοίρασαν» τη θητεία στη μέση- στην πρώτη δημόσια δήλωσή του εξέφρασε με στόμφο την ικανοποίησή του επειδή τελείωσε η Ευρώπη της διαίρεσης, του Χίτλερ και του Στάλιν. Στη διάρκεια της θητείας του όταν βουλευτές του ΚΚΕ κατήγγειλαν την έξαρση των αντικομμουνιστικών φαινομένων σε χώρες - μέλη της ΕΕ, ο Μπορέλ αρνήθηκε την ύπαρξη αντικομμουνισμού, αρνήθηκε ακόμα και ότι υπάρχουν κυβερνητικές προσπάθειες δικαίωσης του ναζισμού σε χώρες της Βαλτικής.

Ο ίδιος είχε καταληφθεί από αντικομμουνιστικό παροξυσμό όταν στη διάρκεια της ψηφοφορίας για το «Ευρωσύνταγμα», οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ σήκωσαν πλακάτ που έγραφε «Πετάξτε το Ευρωσύνταγμα στα σκουπίδια». Αργότερα σε συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους, μίλησε για πράξη «ακροαριστερών και ακροδεξιών δυνάμεων, επομένως αντιλαμβάνεστε την ποιότητά τους»!..

Με έναν «κύριο» τέτοιας ποιότητας θα ανταλλάξει απόψεις ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή. Αναρωτιόμαστε, άραγε η επιλογή των «αστέρων» της σοσιαλδημοκρατίας με τους οποίους συναντάται γίνεται με κριτήριο και τις επιδόσεις τους στον αντικομμουνισμό, πέραν των αναγνωρισμένων επιδόσεών τους στο να υπηρετούν τα ευρωενωσιακά μονοπώλια; Γιατί και ο προηγούμενος με τον οποίο συναντήθηκε, ο Σοάρες της Πορτογαλίας, είχε διαπρέψει στο «άθλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου