Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

«Καθυστερεί ο υπουργός για τα πετρέλαια»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012, 10:04
Λάβρος κατά του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, είναι ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και ερευνητής της καναδικής κυβέρνησης, Δρ. Αντώνης Φώσκολος.

Όπως καταγγέλλει στην «Πατρίδα», ο υφυπουργός υπηρετεί συμφέροντα ιδιωτών και δεν προτάσσει το όφελος που θα έχει η χώρα μας από την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της Κρήτης.

«Η Κρήτη είναι το σωσίβιο της Ελλάδας, αν δεν αξιοποιηθεί η Κρήτη, η Ελλάδα έχει πάει στο....! Αν δεν πιάσουμε Κρήτη, δε σώζεται η Ελλάδα, όλα τα άλλα είναι κοροϊδίες», αναφέρει χαρακτηριστικά. Υποστηρίζει ότι - και μπορεί, όπως τονίζει να το τεκμηριώσει επιστημονικά- τα αποθέματα κάτω από την Κρήτη «μεταφράζονται» σε χρήματα, πέντε φορές περισσότερα από το χρέος της χώρας, πρόκειται, όπως λέει, για 2,2 τρις και 485 δις δολάρια, αντίστοιχα.

Ο Δρ. Αντώνης Φώσκολος, ερωτώμενος για τις θέσεις του υφυπουργού Περιβάλλοντος, λέει χαρακτηριστικά πως «η περίπτωση της Κρήτης είναι που θα σώσει την οικονομία της Ελλάδας, ούτε καν το συζητάει, αποφεύγει την Κρήτη και με βάζει σε υποψίες».

Αναφέρει πως ο Γ. Μανιάτης εστιάζει σε άλλες περιοχές και καθυστερεί, με επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας, να κινήσει τις διαδικασίες για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων της Κρήτης. Την ίδια στιγμή, όπως λέει, πληρώνουμε ακριβή τη βενζίνη ενώ θα μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε ήδη φυσικό αέριο.

Σχολιάζει τις δηλώσεις του κ. Μανιάτη για «καυτές» περιοχές και λέει «οι Κύπριοι δε φοβούνται τους Τούρκους αλλά εμείς φοβόμαστε; Αυτά δεν τα λέει ένας υπουργός. Τον φοβάμαι για την Ελλάδα και την Κρήτη, δε βλέπω να προχωράει το θέμα της Κρήτης» ενώ επιρρίπτει ευθύνες στους τοπικούς άρχοντες και βουλευτές.

Ιδιαίτερα για το χρονοδιάγραμμα της αξιοποίησης, αναφέρει πως ενώ θα ξεκινούσανν οι διαδικασίες στις 5 Δεκεμβρίου, και έπρεπε να είχαν αρχίσει από το Σεπτέμβριο, ο διαγωνισμός θα «βγει στον αέρα» το Μάρτιο.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος 

ΠΗΓΗ :  http://www.zougla.gr/greece/article/ka8isteri-o-ipourgos-gia-ta-petrelea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου